torstai 10. lokakuuta 2013

Ihana, kamala syksy

Syksy herättää monenlaisia ajatuksia. Mies tuskailee jo juhannuksesta asti, että päivät lyhenevät ja ulkoilmaihmisenä hän selvästi kaipaa enemmän valoa. Illat vain pimenevät ja pimenevät.  Toisaalta sitten ihanaa tunnelmaa saa nyt kynttilöillä.

Tänä vuonna on ollut poikkeuksellisen kaunis ja kuiva syksy ja niin ihana ruska - alkuviikkoon asti. Koirien kanssa on pystynyt käymään lenkeillä ja turkit ovat olleet siedettävässä kunnossa lenkinkin jälkeen.  Nyt tällä viikolla säät näyttivat muuttuneen syksyn harmauteen ja vesisateeseen. Se niistä pitkistä lenkeistä sitten.
Unna
Meillä kotona asuu oikea primadonna, hienohelma nimeltään Unna. Unna ei enää sateiden aikaan suostu liikkumaan terassilta mihinkään. Ei vaikka koittaisi tönätä eteenpäin. YÄK, märkää joka puolella ja vaikka ei sataisi niin maa on kuitenkin märkää, nurmikko on märkää....  

Aiemmin meillä on Ransu ollut sellainen, ettei sitä saanut märällä ulos laisinkaan. Mutta kyllä Unna on vieläkin enemmän ”dramaqueen” asian suhteen. Tällä viikolla on pitänyt keksiä sitten jotain, että saan neidin ulos tarpeilleen. Hihnalenkkejä ollaan harrastettu  omassa pihassa vaikka normaalisti omalla pihalla liikutaan vapaana. Silloin on pakko liikkua märässäkin maassa ja sisälle ei mennä ennekuin on pissat ja kakat tehty. Hienon suorituksen jälkeen iloiset taputukset JMyös turkinhoidollisesti tämä syksy on haasteellista aikaa. Ilma on koko ajan hieman kosteaa vaikkei edes sataisi. Kosteus tekee turkkiin myös helpommin takkuja. Ja kun vielä lisätään kurakelit päälle niin pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä saa olla paljon turkinhoidossa. Ja jos tähän yhtälöön lisää vielä turkinvaihtoiässä olevan koiran turkin, niin avot...  

Nyt siis kannattaa ahkeroida kamman ja harjan kanssa useasti viikossa- jopa päivittäin ja huolehtia, ettei turkki pääse kovin likaiseksi. Likainen turkki takkuuntuu helpommin ja myöskin kammatessa vaurioituu ja katkeilee. Näillä syksyn keleillä tämä usein tarkoittaa viikottaisia pesuja. Hoitoaineessa ei myöskään kannata säästellä vaan runsaalla kädellä lotrata hoittista turkkiin ja antaa vaikuttaa jonkin aikaa.

Ja ennen kaikkea pitkää pinnaa ja toivoa, että pakkaskelit tulevat :)

Viime syksynä otettu kuva märistä koirista, Unnakin kuvassa pienenä neitinäEi kommentteja:

Lähetä kommentti