tiistai 28. toukokuuta 2013

Kodan VALIOjuhlaa ja näyttelymenestystä

Kevät on mennyt näyttelyitä kierrellessä. Viisi edellistä viikonloppua onkin jompi kumpi viikonlopun päivä oltu jossain päin Suomea koiranäyttelyssä (Lahti, Tampere, Helsinki, Jämsä, Rauma). Ensi viikonloppu on vapaa ja sitten taas rundi jatkuu. Välillä sitä miettii aikaisin aamulla herätessään, että onkohan tässä harrastuksessa mitään järkeä. Mutta sitten paikanpäällä tavattaessa mukavia samanhenkisiä ihmisiä, tietää rakastavansa tätä touhua juuri havannalaisiin hurahtaneiden ihmisten ja ihanien havannoiden tähden :))

Ja ainakaan meillä ei näyttelyt ole "voitto mielessä" -tapahtumia vaan nuo onnistumiset sijoituksineen ovat sitten tapahtuessaan aivan mahtavia ikimuistettavia kokemuksia!! :) Ja oppia saa joka kerta itsekin. Joskus olen miettinyt, että varmaan omilla koirillanikin olisi enemmän menestystä, jos joku taitava handleri niitä esittäisi (sillä on merkitystä kuinka koiran esittää), mutta silloin minun harrastus ei enää olisi minun samalla tavalla. Tuntuisiko voittokaan silloin yhtä makealta, kun joku muu handlaisi koiraa kuin itse koiraa handlaten?

No, mutta meillä oli menestystä Helsingin KV näyttelyssä 12.5.2013 :) Kodasta tuli Suomen muotovalio äitienpäivänä, samalla hänestä tuli myös Latvian valio viime kesäisellä Latvian sertillä. Koda sai myös vara-CACIBin joka vahvistetaan CACIBiksi. Nyt Kodalla on jo kolme CACIBia kahdesta maasta. Vielä yhdestä maasta tarvitaan Cacib, jotta hänestä tulisi kansainvälinen valio.... Oi, miten onnellinen olinkaan tuolla hetkellä ja Terhi (Kodan toinen omistaja) myös!!! (ja edelleen olen) Ilon kyyneleet vieläkin tulevat silmiin tuota ikimuistettavaa hetkeä miettiessä. Oli vaan ihana päivä, kehänlaidalla tunnelmallista ja sain jakaa aidosti tunteikkaan hetken ihanien ystävien kesken. <3


" 2,5 vuotias mukavan kokoinen hyvärunkoinen hyvin kaunis kokonaisuus, rodunomainen. Erinomaiset pään linjat, hieno pigmentti, hyvät suorat raajat, hyvä karvanlaatu, jota määrältään sopivasti. Kauniit sulavat liikkeet, hyvä hännän asento, sopivasti luonnetta" 
(Tuomari: Saija Juutilainen)


Valiojuhlaa FI MVA LV MVA Nicondoes Depeche Mode


Raumalle lähdimme Unnan kasvattajan houkuttelemana 26.5.2013 ja hyvä oli, että lähdettiin. Koda oli ROP ja Unna ihan ensimmäisessä näyttelyssä paras narttu -kisan kakkonen ja sai vielä vara-sertin.


Hiukan minua jännitti Unnan ensiesiintyminen. Unna on melkoisen vauhdikas tyyppi ja kovaääninen :) Ensimmäisen tunnin neiti haukkui muita erirotuisia koiria tapansa mukaan, mutta H-hetkellä kehään mennessä osasi jo käyttäytyä ja kehässä osasi olla nätisti.

Junnukehässä oli myös Unnan sisko Hani sekä ekaa kertaa junnuissa Kodan lapsi Sina eli Unnan siskopuoli. Kaikki kolme menivät niin hienosti ja reippaasti, erinomaisia lapsia kaikki kolme. Unna tuli junnuluokan toiseksi saaden SA:n (JUN ERI2 SA PN-2 vara-SERT). Olen enemmän kuin tyytyväinen neidin upeasta aloituksesta. Tästä on hyvä jatkaa. Unnan kanssa olimme vielä Sanillan-kasvattajaryhmässä. Hieno tasainen ryhmä! Onnea Sanna!

Sanillan Golden Chick "Hani" ja Sanillan Golly Miss Molly "Unna"

"Sina" Kinway Vanilla Kiss 9kk

ROP Nicondoes Depeche Mode "Koda" / VSP Jatakabi´s Hot Highflyer "Tilda"

Jäimme lopuksi vielä isoihin kehiin eli Koda ROP-koirana edusti havannalaisia 9.ryhmässä. No, tuomaria ei kiinnostanut meidän komea poika. Pitkä päivä oli kuitenkin niin mukava auringonpaisteen kera.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti