torstai 3. tammikuuta 2013

Lumikenkäilyä

Lumikenkäily on meidän perheen ihana talvinen harrastus. Asumme maaseudun rauhassa peltojen ympäröimänä. Koirilla on yli 10ha "koirapuisto" ihan tonttimme nurkilla. Kesäisin pelloilla kasvaa ihan ruohoa, joka kerätään 1-2 kertaa kesässä pois. Siellä saa kirmata ihan mielensä mukaan ja vauhdin hurmaa on ihana katsella. Talvisin odottelemme, että pääsemme kenkäilemään ja hiihtämään pelloille. Koirat juoksevat vapaana ja niillä on HAUSKAA!

Lumikenkäilyssä matalajalkaisten, pitkäturkkisten koirien kanssa on tietty jonkinlaisia rajoituksia. Kaikki kelit eivät sovi tai ole kovin mukavia. Jos on suojakeli ja lumi märkää, kaikki lumipaakut jäävät kiinni turkkiin ja retken jälkeen käydään aina suihkuttelemassa lumipaakut turkeista pois, sitten kuivatellaan. Jos on tullut pelkkää pakkaslunta niinkuin tänä vuonna joulukuussa, ei matalajalkaiset koirat pääse eteenpäin hangessa, kun sinne uppoaa kokonaan :)

Hankikanto on paras. Odottelemme aina, että ensin tulee suoja ja sitten pakastuu. Ei todellakaan voi olla ihanampaa urheilua kuin kauniilla talvipakkasella kenkäillä/hiihtää hankikannolla ja koirat kirmaavat onnellisina ympäriinsä. Pelloilla voisi viihtyä vaikka kuinka kauan. Keväisiä auringonpaisteisia ilmoja odotellen!

Tämän vuoden ensimmäinen kenkäilysää oli juuri suojakeli. Koirat eivät voineet liikkua pelolla ollenkaan ennenkuin olimme "auranneet/tampanneet" kengillä niille reitin missä kulkea. Emännälle hyvää liikuntaa :))


 "Yksi pieni elefantti marssi näin" 


Laitetaan vielä kuvia meidän Hurtta-collectionista. Kovilla pakkasilla täytyy havojenkin pukeutua.
Ensi viikonlopuksi olisi luvassa pakkasta!!!! Jeeeee! Ihanaa talvi!!!! Pääsee kenkäilemään, koska viikolla on ollut suojaa. Toivotaan, ettei enempää sula lumet ja pelloilla on lunta :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti