keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Viikonloppu Kajaanissa

Viime joulukuun alussa ilmoitin Kodan ja Mintun Kajaanin näyttelyyn viimeisenä mahdollisena päivänä. Ajattelin, että josko lähdettäisiin viettämään pohjoisempaan pitkää viikonloppua miehen kanssa ja yhdistetään reissuun samalla koiraharrastusta. Enpä vielä ilmoittautuessa tiennyt, että halli, missä näyttely pidettiin, ei olekaan lämmin. Viime hetkille asti mietin, lähdetäänkö vai ei. No, sääennuste ei luvannut hirmu pakkasia ja matkaan siis.

Kahdella pysähdyksellä ajelimme Kajaaniin about 7 tuntia. Koiria käytettiin taukopaikoilla pissalla ja kävelemässä. Itsellekin se teki hyvää. Hyvissä ajoin iltapäivällä pääsimme perille Scandic Hotelli Kajanukseen. Aivan mahtava vastaanotto, saimme koirille pienet nappulapussit, ulkona oli useita koirankakkaroskiksia kakkapusseineen, henkilökunta oli ystävällistä. Näyttelyviikonloppuna koira-asiakkaita oli paljon hotellissa, ketään ei haitannut haukkumiset eikä koirankarvat :)

Nämä meidän reissaajakoirat olivat todella sivistyneitä, ei haukkumisia, ei pissoja lattialle. Ainoa huono puoli huoneessa oli ehkä se, että laminaatti oli niin liukas ja pelkäsin koirien satuttavan itsensä sängyltä hyppäämisen yhteydessä. Onneksi näin ei käynyt.

Koda nautiskelee

Reissaajat valtasivat sängyn heti

Kaverukset :)

Meillä oli kiva, kiireetön viikonloppu. Lauantaina nukuttiin pitkään, käytiin koirien kanssa lenkillä, syötiin hyvin ja illalla puunattiin koirat näyttelykuntoon.

Koda auttaa

"Rötköpötkö", Minttua väsyttää

Iskän kainalossa päikkäreillä
Lenkillä koirien kanssa
Pestynä ja puhtoisena

Minttu ja Koda
Sunnuntaina suuntasimme näyttelypaikalle. Halli oli maapohjainen pressuhalli, lämpöasteet juuri plussan puolella. Oli heti alusta alkaen kylmä, kengät olisivat voineet olla lämpimämmät. Meidän kehä oli aivan hallin ulkoreunalla lähellä oviaukkoa ja koko ajan ovien auetessa tuli kylmempi ja kylmempi. Koirat saivat onneksi olla boxissa ja siellä tuntui olevan lämmin. Heti tuli kylmä koirille, kun nostin ne kammattavaksi pöydälle ja siinä piti odotella omaa vuoroa. Onneksi kehänlaidalla oli mukavaa seuraa, mm. Niina ja Lempi sekä Minna ja sijoituskoiramme Nuppu. Mukava seura lämmitti eikä kylmyyteen kiinnittänyt niin suurta huomiota. Kiitos mukavasta seurasta!

Koda takin sisällä lämmittelemässä

Minttu kehää odottamassa

Nuppu kehän jälkeen Minnan sylissä
Lähdimme siis ensimmäistä kertaa metsästämään Kodalle valiosertiä. Tuomari tykkäsi kovasti pojasta, mutta sijoitti avoimessa luokassa toiseksi. Tuomari kuitenkin erikseen mainitsi, että jos Kodan karva olisi ollut pidempi (turkinvaihto vielä kesken) niin hän olisi voinut laittaa koirat toisinkin päin. Hän pyysi meitä hänen kehäänsä vuoden päästä uudelleen. No, hienosti meni silti. Koda PU-3, vara-sert, vara-cacib. Oikea valioserti antaa vielä odottaa, mutta onhan Koda nyt sitten "vara-valio" :D

Minttunen oli näyttelyssä erinomaisen arvoinen ja Nuppu erittäin hyvä. Hyvä maku jäi näyttelystä suuhun ja reissu oli kaiken kaikkiaan oikein kiva. Ensi viikonloppuna Turku KV näyttely, sen jälkeen sitten seuraavat näytelmät lähempänä kevättä ja kesää, luultavammin toukokuussa. Tässä välissä sitten nuuhkuttelemme pikkupentuja, niitä on tulossa vkolla 8. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti